NOS NieuwsAangepast

Rammende Rus wordt volksheld

Auto's die je afsnijden, je geen voorrang verlenen of zelfs expres voor je op de rem gaan staan om zo een ongelukje te veroorzaken en de verzekering op te lichten. In Rusland is het aan de orde van de dag. De Russische buschauffeur Aleksei Volkov, ook wel 'De Straffer' genoemd, heeft het zijn persoonlijke missie gemaakt hier een einde aan te maken.

Volkov heeft een speciale dashboardcamera die alles registreert wat er in het verkeer gebeurt. En dat is maar goed ook, want Volkov wijkt geen centimeter voor wegpiraten. Sterker nog, hij ramt gewoon door en filmt alles. Op die manier legt hij bewijs vast dat door de rechter gebruikt kan worden om te bewijzen dat de wegpiraten geen recht hebben op verzekeringsgeld omdat ze de schade zelf uitlokken.

Honderd keer gelijk

Volkov post zijn filmpjes op YouTube en is inmiddels uitgegroeid tot volksheld van Rusland. Al minstens honderd keer is hij door de rechter in het gelijk gesteld dankzij de video's.

'De Straffer' is trouwens niet de enige die bewapend met camera's de Russische wegen trotseert: al ruim 1 miljoen Russen hebben in de strijd tegen verzekeringsfraude en corrupte politie een speciale camera laten installeren die alles registreert. Op die manier is ook de meteorietinslag van vorige week door tientallen camera's vastgelegd.

Geen gewonden

Volkov had al een flinke schare trouwe volgers op YouTube, maar nadat dit weekend een compilatie verscheen, werd hij in één klap beroemd. Volkov, afkomstig uit het vlakbij Moskou gelegen Zelenograd, zegt in een interview met webzine Red Hot Russia dat de busmaatschappij waarvoor hij werkt het hem niet kwalijk neemt. "De bus loopt meestal maar weinig schade op. Maar laatst reed ik tegen een truck aan van 3 ton en was er wel flinke schade. Dan wachten ze tot de verzekering heeft uitbetaald voordat ze het repareren."

Fans vinden de actie van de buschauffeur goed omdat hij met zijn bus iets kan uitrichten in de strijd tegen slechte chauffeurs en verzekeringsfraudeurs. Misschien goed om te weten: zijn passagiers hebben door zijn rijgedrag nog nooit een schram opgelopen. Bekijk hieronder een compilatie.

Door: Jelle

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl