NOS NieuwsAangepast

Alle verdachten mishandeling Eindhoven voorwaardelijk vrij

Twee van de acht verdachten van de mishandeling in Eindhoven begin januari komen onder strenge voorwaarden vrij. Het zijn jongens van 15 en 17. Ze krijgen huisarrest en mogen geen contact hebben met de andere verdachten. De rechtbank in Den Bosch heeft besloten dat ze in afwachting van hun rechtszaak dus niet meer vast hoeven te zitten. Ze mogen wel naar school.

In totaal worden acht jongens verdacht van de mishandeling van de 22-jarige man op 4 januari. De jongens die vandaag vrijkomen, wonen in België maar hebben de Nederlandse nationaliteit.

Een derde Nederlandse jongen was al eerder vrijgekomen.

Uitlevering

De vijf Belgische leden van de groep zijn ook op vrije voeten. Het Hof van Beroep in Antwerpen besluit op 26 maart of ze worden uitgeleverd aan Nederland. Dat besluit werd vanmorgen in Antwerpen met een maand uitgesteld.

Eerder oordeelde de rechtbank in Turnhout dat de vijf wel uitgeleverd mogen worden aan Nederland maar het vijftal ging in hoger beroep. Vier van hen worden verdacht van openlijke geweldpleging en poging tot doodslag, de vijfde alleen van poging tot doodslag. Het Hof heeft meer tijd nodig om te kunnen reageren op de stukken die zijn ingediend door de advocaten van de verdachten.

Video

De jongens meldden zich bij de politie in België toen een video waarop de mishandeling te zien is viral ging en een golf van verontwaardiging veroorzaakte. Of het hof direct een uitspraak doet over het beroep is niet duidelijk. Tot die tijd zijn de vijf voorwaardelijk vrij.

Gisteravond heeft de politie in Brabant nog beelden vrijgegeven van een andere zware mishandeling. Deze keer niet in Eindhoven maar in Oosterhout. Een groepje jongens gaat volledig los op een man van 25. Het trappen en slaan gaat door totdat ie bewusteloos blijft liggen. Volgens de politie gaat het inmiddels redelijk goed met de man.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl