NOS NieuwsAangepast

Nieuwe Nokia kan bellen en sms'en

Het lijkt wel of de mobieltjes van tegenwoordig alles kunnen: filmen in HD-kwaliteit, videobellen, je kan ze zelfs op afstand besturen. Elk nieuw mobieltje moet weer wat nieuws kunnen, sneller zijn of mooiere foto's maken dan de andere modellen. Dus wat verwacht je als Nokia een nieuw model presenteert op het Mobile World Congress in Barcelona? Waarschijnlijk niet dit:

De Nokia 105: het nieuwe 'pronkstuk' van de Finnen. Wat kan je ermee? Bellen en sms'en. En er zitten een zaklamp, een radiofunctie en wat spelletjes op, maar dat is het dan ook wel. De batterij houdt het trouwens wel 35 dagen uit. Kosten van dit back-to-basics mobieltje? 15 euro.

Wie moet dat dan gaan kopen?

Het Finse bedrijf hoopt dat mensen die een smartphone kopen ook een reservetoestel kopen, voor noodgevallen. De 105 moet ook de markten in China, Indonesië, India en Nigeria gaan veroveren, waar arme mensen vaak geen geld hebben voor een mobieltje.

De eerstereviews melden dat de telefoon "voelt als een kinderspeeltje", maar dat er weinig ruimte voor serieuze kritiek is vanwege de lage prijs.

Door: Luuk

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl