NOS NieuwsAangepast

Vasten na carnaval: huurmuntjes Etten-Leur uit assortiment

Euro Events, het bedrijf dat huurmuntjes maakt voor carnaval in Etten-Leur, is aan het vasten na de kater van carnaval. De carnavalsmuntjes die het bedrijf verhuurde worden uit het assortiment gehaald. Het bedrijf zegt nu zelf dat ze te fraudegevoelig zijn: horecaondernemers liepen daardoor met carnaval zo'n 20.000 euro mis. Het bedrijf is op zoek naar nieuwe en vooral veiligere concepten.

Tijdens carnaval in Etten-Leur werden de muntjes verhuurd aan horecaondernemers. Duizend muntjes kostten 12 euro, vervolgens werden ze aan carnavalsvierders voor 2,10 per muntje verkocht. Een slimmerik heeft dit systeem in de war geschopt door op eigen initiatief munten te huren bij het bedrijf en voor minder te verkopen - niet moeilijk, want de muntjes zijn niet uniek. Er kwamen veel meer muntjes in omloop dan normaal, vertelde de horecavereniging van Etten-Leur. Zeker 4000 illegale muntjes gingen over de toonbank.

"De horecaorganisatie in Etten-Leur heeft zelf gekozen voor een betaalsysteem dat weliswaar goedkoper is, maar ook risico's met zich meebrengt", zegt Euro Events in een persbericht. Jaqcues Veraart, eigenaar van café Marktzicht in Etten-Leur zegt dat daar nooit voor is gewaarschuwd en loopt nu zelf zo'n 10.000 euro mis. Ze onderzoeken nog of het hier om fraude gaat.

Door: Eva

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl