NOS NieuwsAangepast

Playstation 4: dé belofte van Sony?

Vanavond presenteert Sony tijdens de Playstation Meeting in New York hoogstwaarschijnlijk de nieuwe Playstation 4. Hoewel het bedrijf nog niets wil zeggen over wat er gepresenteerd gaat worden, denken veel Twitteraars al zeker te weten dat het om de nieuwe game console gaat.

Het is niet de beste tijd voor game console makers. In de Verenigde Staten blijkt dat er in december 22% minder videogames, consoles en accessoires zijn verkocht dan in dezelfde periode een jaar eerder. Dat meldt the Wall Street Journal.

Vita

De verwachtingen voor de nieuwe Playstation zijn dan ook verdeeld. Op de laatste Playstation Meeting werd nog met veel bravoure de Playstation Vita gelanceerd. De Vita had de opvolger van de PSP moeten zijn maar werd niet bijzonder goed ontvangen. Onder meer de tegenvallende verkoopcijfers en de moordende concurrentie van de Nintendo DS zouden daarbij een rol gespeeld hebben.

Gaat de Playstation 4 het dan goed maken? Dat moet nog blijken maar feit is wel dat de Meeting voor veel mensen altijd weer een evenement is om naar uit te kijken. Volgens 'uitgelekte' geruchten kan de nieuwe spelcomputer games streamen via de cloud. Dat zou het einde van fysieke spellen of downloads beteken.

Uitspraken

De persconferenties van Sony worden niet alleen gevolgd vanwege de nieuwe hard- of software die in het zonnetje wordt gezet. Op de een of andere manier lijkt er vaak iets mis te gaan bij de presentatie of worden er vreemde uitspraken gedaan. Voor sommigen genoeg reden om ook deze presentatie op de voet te volgen.

Vanavond om 23:00 uur begint de live-stream. Hieronder alvast een teaser.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl