'Oké bril, maak een filmpje!'

Google heeft vandaag een video over de 'smartbril' Glass online gezet. In de video wordt het duidelijker hoe je de bril moet bedienen: met je stem. "Oké Glass, record a video."

Want dat kan: video's opnemen met je bril. Je kan zelfs video live delen met je vrienden via internet. Andere mogelijkheden zijn bijvoorbeeld routebegeleiding, zoeken op Google, chatten via Google+ en woorden en zinnen vertalen met Translate. En dat alles zie je in een soort doorzichtig schermpje vlak voor je ogen.

De video werd vandaag om 12.00 uur gedeeld op de Google+ pagina van Project Glass. De eerste consumentenversie van Glass wordt in 2014 verwacht.

Google zoekt nog creatievelingen die de bril willen helpen testen. Niet iedereen mag zomaar testen: je moet eerst solliciteren door een berichtje op Twitter of Google+ te plaatsen met #ifihadglass. In maart kiest Google dan wie er 'Glass Explorer' mag worden. Voordat je zelf begint te schrijven: je moet in de Verenigde Staten wonen om kans te maken. Andere voorwaarden lees je hier.

Door: Luuk

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl