NOS NieuwsAangepast

Geen columns meer voor Willem Holleeder

Geen columnschrijverij meer voor Willem Holleeder. Het tijdschrift Nieuwe Revu besloot het contract met de topcrimineel niet te verlengen, omdat het verwachte verkoopsucces uitbleef. Volgens hoofdredacteur Erik Noomen "is in goed overleg besloten te stoppen".

Nieuwe Revu verwachtte met Holleeder als columnist de verkoop op te stuwen. In het contract van Holleeder stond zelfs dat er voor een voortzetting van de samenwerking een bepaalde oplage gehaald moest worden. Dat is niet gelukt en daarom verdwijnt de column na een half jaar al uit het tijdschrift. De Nieuwe Revu met zijn laatste tekst komt op 6 maart uit.

Holleeder kreeg 2000 euro per column. Aan dat geld had hij weinig: het werd meteen weer in beslag genomen door Justitie. In het contract met Nieuwe Revu stond ook dat de samenwerking per direct beëindigd kon worden als Holleeder in aanraking kwam met Justitie.

'Geen zaken met ex-crimineel'

Een aantal PLUS-supermarkten zal minder rouwig zijn om het vertrek van Holleeder als columnist. Zij weigerden het blaadje in hun winkel te verkopen, "omdat je geen zaken doet met een ex-crimineel".

Door: Anna

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl