NOS NieuwsAangepast

FIFA: doellijntechnologie op WK 2014

Dat de FIFA doellijntechnologie gaat inzetten, was al bekend. Maar nu weten ze ook welke: GLT (Goal-Line Technology). Dat gebeurt op het WK van 2014 en de Confederations Cup in Brazilië deze zomer. Dat heeft de FIFA vandaag laten weten.

Afgelopen december werd de technologie getest op het WK voor clubteams in Japan en de wereldvoetbalbond is tevreden over de resultaten.

Met GLT kan je zien of er nou wel of geen doelpunt is gemaakt. Daarmee moet een einde komen aan doelpunten die door de scheidsrechter worden afgekeurd, terwijl de bal toch over de lijn is gekomen. Of juist andersom natuurlijk.

Tijdens het afgelopen EK was er nog veel discussie over een bal van de Oekraïnse Marco Devic. In de wedstrijd Engeland ? Oekraine won Engeland won met 1-0, maar Oekraine scoorde deze goal:

Vlak nadat die bal over de lijn ging, trapte John Terry de bal weg. De grens- en scheidsrechter zagen niet dat de bal al over de lijn was, dus werd de goal niet toegekend.

Michel Platini was in december nog tegen invoering van technische hulpmiddelen in het voetbal. De hoogste pief van de Europese voetbalbond vond de systemen die FIFA test tijdens het WK voor clubteams veel te veel kosten.

Door: Helen

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl