NOS NieuwsAangepast

Sm in vakantiehuisje Staphorst mag niet

Mensen die elkaar te lijf willen gaan met zweepjes, kaarsvet of tepelklemmen zijn niet meer welkom op recreatiepark ´t Veldhuijs. Tenminste, als het aan de gemeente Staphorst ligt. Sm-meesteres Benita is namelijk eigenares van twee vakantiehuisjes: een om in te wonen, de ander voor sm-workshops.

"Er zijn stelletjes die het huisje huren omdat ze een sm-spel willen doen, maar daar ben ik dan niet bij", zegt ze. Na veel klachten van de buren heeft de gemeente van Staphorst besloten dat Benita moet stoppen met haar sm-huisje.

Buren

De bewoners van het park waar totaal 70 huisjes in staan, vrezen voor een waardedaling van hun bezit door de sm-workshops. "Ze moet maar ergens buiten het dorp in een boerderij gaan zitten", zegt een bewoner van het park. Benita vindt het allemaal zwaar overdreven dat de gemeente van Staphorst de workshops "voor bondage en zwepen" als seks tegen betaling ziet. Toch snapt ze het ook wel een beetje: "Het is natuurlijk wel Staphorst, een christelijke gemeente".

Benita moet uiterlijk 14 maart stoppen met het huisje te verhuren voor sm praktijken, zo besloot het College van Burgemeester en Wethouders van Staphorst. Anders zou haar zo een dwangsom van 10.000 euro opgelegd kunnen worden. En op zulke dwang zit de sm-meesteres niet te wachten: Benita stopt met de workshops, maar blijft haar huisje wel verhuren aan mensen die afgezonderd aan sm willen doen.

Door: Eva

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl