Tientallen doden bij hindoe-festival in India

Tijdens het hindoe-festival in in de heilige rivier de Ganges in India zijn tientallen mensen om het leven gekomen. Een voetgangersbrug boven een afgeladen vol treinstation in de stad Allahabad stortte in door het gewicht van de mensen. Zeker 31 mensen kwamen om.

Geschat wordt dat er zondag 30 miljoen hindoes naar het punt waar de Yamunarivier en de Ganges zich samenvoegen kwamen. De toegestroomde massa gelooft dat wanneer ze zich onderdompelen in die rivier, hun zonden worden weggespoeld. Volgens onze verslaggever, Lucas Waagmeester voel je er een "peace of mind" en zijn de hindoes er ook van overtuigd dat het afspoelen zorgt voor een verlossing.

Jerrycans

Omdat er 30 miljoen mensen het water in willen, zijn er vanwege de hygiëne een aantal regels opgesteld. Baders mogen geen zeep gebruiken en plastic zakken zijn niet welkom. Indiërs zijn bang dat door de massale toestroom van Hindoes de rivier nog meer vervuilt dan al het geval is. De massa die zich onderdompelt heeft daar minder moeite mee. Zij nemen jerrycans van het rivierwater mee voor vrienden en familie.

Ooggetuigen verklaren dat het een complete chaos was op het station en daaromheen. Volgens hen duurde het uren voor er ambulances op de plek des onheils aanwezig waren.

Door: Jurjen

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl