NOS NieuwsAangepast

's Werelds beruchtste streaker stopt ermee

De Brit Mark Roberts, je hebt hem vast wel eens voorbij zien komen tijdens een sportwedstrijd. Hij is 's werelds beruchtste streaker met 518 streaks op zijn naam, maar na 20 jaar hangt hij zijn adamskostuum aan de wilgen. Roberts (48) is er wel een beetje klaar mee, vertelde hij aan de Daily Mail.

Vooral vanwege z'n drie kinderen. Hij opperde thuis om het eens bij X-Factor te proberen, maar dat zag zijn kroost niet zitten, want "dat kijken onze vrienden ook".

Meedoen

Maar hij stopt niet voordat hij nog één keer de beest kan uithangen - als het publiek met hem meedoet. "Ik ga met pensioen, maar ik wil nog één keer streaken met honderden of duizenden andere mensen", zei hij tegen de Independent on Sunday. Er zijn alleen nog niet veel geïnteresseerden: "Ik heb een berichtje op mijn website gezet, maar daar hebben maar twee mensen op gereageerd - en ik weet bijna zeker dat één van hen een politieagent was".

Roberts is bij bijna alle grote sportwedstrijden wel een keer naakt over het veld gerend. "Volgens mij heb ik niet één finale gemist."

Hieronder wat hoogtepunten:

Bij de Super Bowl:

Op de Olympische Winterspelen bij het curlen:

Op de Commonwealth Games:

Op Wimbledon:

En tijdens het live weerbericht in ochtendprogramma This Morning, op 1.10 minuten:

Verder was hij onder meer actief op Miss World, de Ryder Cup, de UEFA Cup. Hier vind je meer foto's van Roberts' streaks.

Door: Helen

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl