NOS NieuwsAangepast

Duet tussen aarde en ruimte: astronaut met Barenaked Ladies

Een duet tussen de ruimte en aarde, dat klinkt poëtisch en dat is het eigenlijk ook. De Canadese astronaut Chris Hadfield zit in het ISS en op aarde (in Toronto) staat Ed Robertson van de Barenaked Ladies. Samen zingen ze een nieuw duet over het ISS, een primeur voor het ruimtestation.

Het nummer I.S.S. (Is Somebody Singing) gaat over het missen van je geliefden als je in de ruimte bent, een raketlancering en de schoonheid van de aarde: "If you could see our nation from the International Space Station, you'd know why I want to get back soon."

Het jeugdkoor is Wexford Gleeks, van de Wexford Collegiate School for the Art.

Hadfield en Robertson zijn oude bekenden; ze ontmoetten elkaar meer dan tien jaar geleden toen Hadfield de Barenaked Ladies een rondleiding gaf door Mission Control in Houston.

Ze schreven het nummer samen, en begonnen toen Hadfield nog in Rusland aan het trainen was voor zijn missie. De rest maakten ze af toen Hadfield al in de ruimte zat. In mei zal de astronaut het nummer live uitvoeren vanuit het ISS, dan samen met scholieren uit heel Canada.

Jethro Tull

Overigens kwam er in 2011 ook al een duet uit de ruimte, toen zong Cady Coleman met Ian Anderson van Jethro Tull een nummer van de band. Dat hoor je hier.

Door: Helen

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl