NOS NieuwsAangepast

12-jarige Belg vliegt zonder ticket naar Málaga

Kinderen die alleen vliegen, zonder ticket, het is weer eens zover. Volgens Belgische media is een Belgische jongen van 12 zonder ticket naar Spanje gevlogen. Volgens Het Nieuwsblad durfde hij niet naar huis, omdat 'ie op school straf had gekregen.

Dus stapte Nayel op vliegveld Zaventem in Brussel op het vliegtuig naar Málaga. Niemand had het door, tot hij op de luchthaven van de Spaanse stad ronddolend met z'n boekentas op z'n rug werd gevonden door de Spaanse politie.

Hoe de jongen door de beveiliging en in het vliegtuig kon komen, is niet duidelijk. De luchthaven in Brussel, waar normaal twee keer je ticket wordt gecheckt, is een onderzoek gestart. Ook luchtvaartmaatschappij Jetair, waar Nayel mee vloog, zoekt uit wat er is gebeurd.

Rome Alone

Vorig jaar gebeurde ook al zoiets. Toen moest een 11-jarige jongen uit Manchester zo nodig naar de wc, dat hij in Rome terechtkwam. Ook hij was zonder paspoort en boardingpass ongemerkt door vijf veiligheidscontroles heengekomen. Pas halverwege de vlucht naar Rome ontdekten mensen dat hij in z'n eentje was. "Ik liep de terminal in omdat ik naar de wc moest, maar er was geen toilet", zei Liam Corcoran later. "Toen stond er een vliegtuig, dus ik ging ik daar maar naar de wc, maar ik kon er niet meer uit."

Door: Helen

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl