NOS NieuwsAangepast

Geen mail? Niet gehackt

Heb jij een mailtje van Twitter gehad waarin staat dat je een nieuw wachtwoord moet instellen? Zo ja, dan ben jij één van de 250.000 ongelukkigen wiens gegevens zijn gestolen bij een grote hackaanval. Heb je geen mailtje gehad? Dan is er niks aan de hand.

Afgelopen nacht maakte Twitter bekend te zijn gehackt door professionele hackers. De hackers konden bij de e-mailadressen, versleutelde wachtwoorden en andere data van zo'n 250.000 twitteraars.

Brenno

Ook de gegevens van computerbeveiligingsdeskundige Brenno de Winter zijn gehackt. Dat tweette hij vanochtend:

@brenno: "Interesting. Met de Twitter hack hoor ik bij de 250.000 gelukkigen die zijn gehacked. Daarom: overal ander wachtwoord"

Volgens De Winter wordt de hack alleen een probleem als mensen hun Twitterwachtwoord ook op andere plekken gebruiken. "Want als die wachtwoorden eenmaal gekraakt zijn - dat zijn ze voor zover we weten nog niet - zou daar misbruik van kunnen worden gemaakt." De Winter raadt aan om op verschillende plekken verschillende wachtwoorden in te stellen.

Meer hackaanvallen

Directeur van Twitter Bob Lord schrijft in een blog dat de hackaanval 'geen geïsoleerd incident' is. Laatst waren The New York Times en The Wall Street Journal ook al de dupe van hackers.

Er zitten meer dan 200 miljoen actieve gebruikers op Twitter, dus de kans dat je gegevens zijn gehackt is ongeveer één op de achthonderd.

Door: Luuk

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl