NOS NieuwsAangepast

Servische premier boos om Basic-Instinctje

Hij leek het sportief op te vatten, maar achter de schermen is de premier van Servië toch boos. Ivica Dacic heeft een onderzoek ingesteld naar de 'grap' van de Servische versie van het programma Bananensplit. De premier werd geconfronteerd met de gespreide benen van een vrouw zonder ondergoed, een nepjournaliste.

De grap kwam van het programma Nemoguca Misija (Missie Onmogelijk). Dacic werd naar de studio gelokt voor een nepinterview over de politiek op de Balkan. Op de video is te zien hoe de interviewster voor het gesprek haar panty en ondergoed uittrekt. Tijdens het interview spreidt ze opeens haar benen. De premier, die recht tegenover haar zit, kijkt ongemakkelijk, maar maakt zijn antwoord toch af.

Volgens de veiligheidsadviseur van de regering hebben de grappenmakers Servië belachelijk gemaakt, niet zozeer de premier. "Er komt een grondig onderzoek naar de zaak", zei hij. "Dit zal niet ongestraft blijven."

Echte man

De aflevering is niet op de Servische tv uitgezonden en de trailer is van de website gehaald. Maar het YouTube-filmpje is al meer dan 3 miljoen keer bekeken.

De nepjournaliste is een voormalig model van de Kroatische editie van Playboy. De 35-jarige Branka Knezevic zei na afloop dat Dacic "als een echte man reageerde". "Hij is heel sterk en stevig, de perfecte man om ons land te leiden."

Door: Anna

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl