NOS NieuwsAangepast

Burgemeester New York deelt uit

De Johns Hopkins University in Baltimore in de VS mag erg blij zijn dat de burgemeester van New York ooit bij ze in de collegebanken zat. Michael Bloomberg heeft namelijk 350 miljoen dollar gedoneerd aan de universiteit. En dat is niet zijn eerste gift. In totaal deelde hij tot nu zo'n 1,1 miljard dollar uit; hij begon al direct na zijn afstuderen met doneren.

Bloomberg zegt dat de universiteit zijn leven heeft gered. Hij ontsnapte erdoor aan de verveling en maakte kennis met inspirerende mensen en nieuwe ideeën. "Ik dacht dat ik dood was gegaan en in de hemel terecht was gekomen", zei hij tegen de New York Times.

In 1964 studeerde Bloomberg de miljardair af als elektrontechnicus aan Johns Hopkins University. Vervolgens ging hij naar Harvard om zijn MBA te halen. Hij verdiende zijn geld met persbureau en mediabedrijf Bloomberg. Sinds 2002 is hij de burgemeester van New York.

Volgens de New York Times is deze donatie een mooi voorbeeld voor wat Bloomberg gaat doen als zijn derde en laatste termijn van zijn burgemeesterschap erop zit. Hij heeft namelijk altijd gezegd om zijn vermogen van 25 miljard dollar voor zijn dood te schenken aan allerlei goede doelen.

Door: Elger

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl