Vrienden doen hun best voor Ruuds laatste wens

Ruud uit Den Bosch is vannacht overleden. Hij is 32 jaar geworden. Z'n vrienden doen er nu alles aan om Ruuds wens in vervulling te laten gaan.

  • DUUR: 01 MIN 38 SEC
  • 1423 KEER BEKEKEN
Sluit video
woensdag 23 jan 2013

'There's a big beautiful star in heaven': Ruud (32) overleden

De Facebookpagina van Teddy 4 KWFDe Facebookpagina van Teddy 4 KWFFacebook

Maandag schreven we nog over hem: Ruud, 32 jaar en kankerpatiënt. Ruud had lymfeklierkanker en wist dat hij die strijd zou gaan verliezen. Daarom wilde hij een 'nationale feestdag' op 30 juli, zijn verjaardag, om zoveel mogelijk geld op te halen voor KWF Kankerbestrijding. Gisteravond is Ruud overleden.

Op de persoonlijke Facebookpagina van Ruud, a.k.a. Miss Teddy, laten mensen hun medeleven weten: "There's a big beautiful star in heaven". Op Twitter wordt ook al opgeroepen #Ruud trending te maken: "Minste wat we nu kunnen doen is #Ruud trending maken".

Dragshows

Ruud had 15 maanden kanker toen de dokters hem opgaven. Zijn laatste wens was dat op 30 juli door het hele land evenementen worden georganiseerd. Op de Facebookpagina van het evenement schreef Ruud dat hij een ton wil kunnen doneren aan KWF op de dag van zijn verjaardag. "Daarom moeten jullie in héél Nederland dancefeesten, kunstexpo's, rockbattles, dragshows en álles wat je kunt verzinnen organiseren. Jij gaat op deze dinsdag in jouw stad een evenement opzetten, samen met een team dat jijzelf kunt kiezen."

Zijn laatste wens lijkt aardig in vervulling te gaan. Al meer dan 2000 mensen hebben aangegeven een evenement te willen organiseren op 30 juli. Ook is er een speciale site opgezet waarin je je actie kunt aanmelden of gewoon geld kunt doneren.

Wil je weten welke evenementen er precies georganiseerd worden? Bekijk dan deze site.

Reportages

Aan het begin deze week zocht onze verslaggever Harro Brouwer Ruud op om met hem te praten over zijn laatste wens. Die reportage kun je hieronder terugkijken.

Deel dit artikel