NOS NieuwsAangepast

'Ik ga dood en heb jouw hulp nodig'

Ruud is 32 en heeft al meer dan een jaar lymfeklierkanker. Sinds kort weet hij dat de strijd tegen kanker gaat verliezen. En dat betekent dat hij zijn verjaardag op 30 juli niet meer gaat meemaken. Daarom wil hij dat mensen op die dag allerlei evenementen organiseren en de opbrengst doneren aan de KWF Kankerbestrijding.

Op zijn Facebookpagina schrijft Ruud dat hij een ton wil kunnen doneren aan KWF op de dag van zijn verjaardag. "Daarom moeten jullie in héél Nederland dancefeesten, kunstexpo's, rockbattles, dragshows en álles wat je kunt verzinnen organiseren. Jij gaat op deze dinsdag in jouw stad een evenement opzetten, samen met een team dat jijzelf kunt kiezen."

Miss Teddy

Ruud heeft al 15 maanden kanker en gaat de ziekte niet meer overwinnen. "Tegen die tijd ben ik dood, want ik heb nog maar weinig tijd. Ik ga zelf landelijk proberen zoveel mogelijk aandacht te genereren voor álle evenementen." Dit is zijn laatste grote wens, en die lijkt aardig in vervulling te komen. Al bijna 2000 mensen hebben op Facebook aangegeven mee te zullen doen met de actie.

Het is zo druk dat Ruud een eigen management heeft in de vorm van de Bizzboys. Zij regelen interviews, beheren de Facebookpagina en houden alle aanmeldingen bij.

Onze verslaggever sprak met Ruud over zijn actie. Dat kun je rechts van dit artikel bekijken.

Ruud heeft een alter ego gehad: dragqueen Miss Teddy. Als Miss Teddy trad hij op bij grote feesten en het BNN-programma Spuiten en Slikken. Omdat hij verlamd is, kan hij dat niet meer. Maar het is duidelijk dat Ruud wel weet hoe je een feestje bouwt:

Als jij een feestje wil bouwen om Ruud te helpen, kun je een mailtje sturen naar kominactie@bizzboys.nl, of kijken op de Facebookpagina.

Door: Roel

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl