NOS NieuwsAangepast

Stort Lance Armstrong zijn hart uit bij Oprah?

Gaat hij alles bekennen of slechts een deel? Dat is de grote vraag nu bekend is geworden dat wielrenner Lance Armstrong een groot interview gaat geven aan Oprah Winfrey. Zet 17 januari maar in je agenda, want dan wordt het uitgezonden op oprah.com. Het interview wordt gehouden in het huis van Armstrong in de Texaanse stad Austin. We vroegen Marjan Olfers, hoogleraar Sport en Recht, alvast wat we van het interview kunnen verwachten. Dat zie je rechts van dit artikel.

Op de website van The Oprah Winfrey Network staat dat Oprah alles aan hem mag vragen. "Armstrong zal ingaan op het vermeende dopingschandaal, de beschuldigingen van valsspelen en het gebruik van prestatiebevorderende middelen tijdens zijn wielercarrière."

De 41-jarige Texaan is na een vernietigend rapport van het Amerikaanse anti-dopingbureau levenslang geschorst en is zijn zeven Tour-zeges kwijt.

Stort Lance zijn hart uit?

Oprah staat niet bekend als een kritische interviewer, maar sterren bij haar op de bank blijken wel keer op keer bereid hun hart uit te storten.

Sarah Fergusson bleek om te kopen. Bij Oprah bekende ze dat dat kwam door haar alcoholgebruik:

Geen kritische vragen over de scientology aan Tom Cruise, maar des te meer over Katie Holmes:

Jennifer Aniston was bij Oprah om te praten over wat iedereen wilde weten: haar relatie met Brad:

Gevangenisstraf

De New York Times schreef vorige week dat Armstrong overweegt in het openbaar toe te geven dat hij doping heeft gebruikt. Dit wordt door de advocaat van de wielrenner ontkend.

Als Armstrong toegeeft doping te hebben gebruikt, heeft hij gelogen tijdens verhoren en dus meineed gepleegd. De wielrenner kan daarvoor in de cel belanden, zoals eerder gebeurde met atlete Marion Jones. Ook zij vertelde hierover bij Oprah:

Bizarre weddenschappen

Intussen zijn er al weddenschappen gestart. Naast de vraag of hij bekent, gokken mensen op de vraag of Armstrong Oprah groet met een zoen, of hij een geel T-shirt draagt tijdens het interview en of hij in huilen uit zal barsten. Het antwoord op die vragen weten we ook na 17 januari.

Door: Anna

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl