'Mts en meao komen terug'

In Rotterdam kun je straks misschien weer naar de ouderwetse mts of het meao. Het Albeda College en het Zadkine willen fuseren en zich vervolgens weer opsplitsen in zeven aparte zelfstandige vakscholen, voor bijvoorbeeld techniek, zorg en ICT.

Zadkine en Albeda denken dat het voor studenten beter is om met vakgenoten op één school te zitten. Daardoor kunnen ze een betere keuze maken en zijn ze meer gemotiveerd om op school te blijven.

Minder bureaucratie

De roc's willen dat de nieuwe beroepsopleidingen beter aansluiten op de wensen van het bedrijfsleven. De kleinere colleges moeten er daarnaast voor zorgen dat de bureaucratie op de scholen minder wordt: "Het bij elkaar houden van de verschillende opleidingen in twee grote organisaties leidt tot ingewikkelde besluitvorming. Wij denken dat het in de Rotterdamse situatie beter is kleinere herkenbare eenheden te realiseren", aldus de roc's.

Komende maanden wordt onderzocht of de plannen haalbaar zijn. Aan zowel het Zadkine als het Albeda College studeren zo'n 20.000 mensen.

Eerdere opsplitsingen

De afgelopen tijd was er veel kritiek op de steeds groter wordende onderwijsinstellingen. Eerder dit jaar werd onderwijsgroep Amarantis in vijf kleine scholen opgesplitst.

Door: Anna

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl