NOS NieuwsAangepast

Grote pythonjacht in Florida

Amerikanen uit Florida zijn de pythons helemaal zat. Zo zat zelfs, dat The Florida Fish and Wildlife Conservation Commission (FWC) een heuse Python Challenge organiseert. Er heerst een pythonplaag: de beesten eten namelijk alle andere dieren in het Everglades National Park op. Daarom mogen 400 amateurjagers vanaf zaterdag alle pythons in het natuurgebied doodschieten.

Je hoeft maar aan één regel te voldoen om te mogen jagen: je moet minstens 18 jaar zijn. En als je geen ervaring hebt met slangen, moet je online een training volgen. Als je dat hebt gedaan, mag je een maand lang op slangenjacht. Je doet het niet voor niets, want degene die de langste slang weet te pakken, kan 1000 dollar op zijn rekening bijschrijven. De jager die de meeste slangen doodt, krijgt iets meer: 1500 dollar.

Gevaarlijk

Experts maken zich wel een beetje zorgen. "Het bos ingaan, is hartstikke gevaarlijk", zegt Everglades-deskundige Stuart Pimm. "Het is een erg ruig terrein. Als je daar vast komt te zitten zonder water, kan dat je leven kosten."

De jagers hebben er juist zin in. "Het is gewoon leuk om te doen", zegt Tyler Newbolt tegen een lokale krant. Deelnemer Bruce Moore ziet het meer als zijn plicht. "Ik hou van de Everglades. Het natuurgebied is erg belangrijk en ik wil een verschil maken."

Tips

Op de website van de organisatie staan alle tips en trucs. Hier kan je onder meer lezen hoe je een Birmese python herkent en hoe je hem het beste kan doden. Een aanbevolen methode is het afhakken van het hoofd of het doodschieten met een pistool.

De grootste python die ooit gevangen is in Everglades was ruim 5 meter lang en droeg 87 eieren bij zich.

Bekijk hier de promo van de Python Challenge.

Door: Esther

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl