NOS NieuwsAangepast

Chaos India bij rechtszaak verkrachting

Tijdens de rechtszaak tegen de mannen die in India een vrouw in een bus hebben verkracht, is grote chaos ontstaan. De rechter schorste de eerste zitting, nadat de advocaten ruzie kregen met elkaar. Hij wil dat het proces achter gesloten deuren doorgaat. De verdachten waren nog niet aanwezig toen de ruzie ontstond.

De ruzie begon nadat enkele advocaten hadden gezegd dat ze de verdachten wilden verdedigen. Andere advocaten begonnen te schreeuwen dat het vijftal helemaal geen verdediging verdient, vanwege de wreedheid van hun daad.

IJzeren staven

De vrouw en haar vriend zaten vorige week in een bus toen ze werden aangevallen door dronken mannen. De vrouw werd meerdere malen verkracht en zij en haar vriend werden geslagen met ijzeren staven. Daarna werden de slachtoffers uit de rijdende bus gegooid. De vrouw is aan haar verwondingen overleden.

De verkrachtingszaak ligt gevoelig in India en had protesten door het hele land als gevolg. Veel mensen zijn boos dat de overheid te weinig doet tegen verkrachtingen.

Nieuwe groepsverkrachtingszaak

Intussen zijn er vier politieagenten geschorst in een nieuwe groepsverkrachtingszaak. Zij zouden niks gedaan hebben om een 21-jarige vrouw uit Noida, een voorstad van Delhi, te zoeken.

Haar vader zegt direct aangifte te hebben gedaan toen zijn dochter vrijdag niet thuiskwam. De politie suggereerde dat de vrouw er vrijwillig met iemand vandoor was gegaan en deed niks. Haar halfnaakte lichaam werd zaterdag gevonden. Ze is vermoord en zou verkracht zijn.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl