NOS NieuwsAangepast

Amerika heeft geen zin in Al Jazeera

Amerika heeft duidelijk geen zin in Al Jazeera. De Arabische zender nam deze week televisiezender Current TV over, waardoor het eindelijk voet aan de grond kreeg in de Verenigde Staten. Maar nog geen dag na het nieuws krijgt de zender de eerste klap te verduren: Time Warner verscheurt het contract met de nieuwe zender.

Time Warner Cable, met 12 miljoen klanten één van de grootste kabelaanbieders van de Verenigde Staten, zei eerst dat ze het contract met Current TV gingen stopzetten. Iets later zei het bedrijf dat het "nog moet bekijken of het zin heeft voor onze klanten om Al Jazeera te kunnen ontvangen."

Andere kabelaanbieders zitten nog vast aan het contract met Current TV en Al Jazeera. Volgens analisten zijn de aanbieders de nieuwe zender liever kwijt dan rijk: "van Current TV waren de aanbieders al geen fan en van Al Jazeera al helemaal niet."

Current TV, waar onder andere voormalig vice-president Al Gore eigenaar van was, werd al niet heel goed bekeken. De aanbieders verwachten dat Al Jazeera ook slecht zal worden bekeken. De Arabische zender staat in Amerika te boek als pro-islamitisch. Ook Al Jazeera's rol in de Tweede Golfoorlog wordt de zender niet in dank afgenomen.

Door: Tim

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl