NOS NieuwsAangepast

Depardieu blij met Russisch paspoort

En toen was Obelix opeens Rus. De acteur die de Gallische strijder in speelfilms vertolkt is door president Poetin tot Rus gedoopt.

En daar is Gérard Depardieu blij mee, zegt hij in een verklaring. Hij benadrukt dat hij zelf om het paspoort had gevraagd. Depardieu zegt dat zijn vader communist was en altijd luisterde naar Radio Moskou."Ik hou van Rusland, de Russen en hun cultuur." Rusland is volgens de Fransman "een grootse democratie".

Zijn nationaliteit was al langer onderwerp van discussie. Depardieu was het niet eens met een verhoging van het belastingtarief voor de rijkste Fransen. Hij verhuisde daarom naar België en leverde zijn paspoort in.

Poetin

Maar België had niet heel veel zin om Obelix een Belgisch paspoort te geven, alleen maar omdat hij minder belasting wil betalen. Poetin vond dat geen probleem en wil de Fransen blijkbaar graag een hak zetten.

Dus gaf Poetin vandaag per decreet Obelix het Russisch staatsburgerschap. Als het hem puur om het geld te doen is verhuist hij vandaag nog naar Rusland: het belastingtarief in Rusland is slechts 13 procent.

Door: Tim

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl