Politie: onderzoek naar vuurwerkbom Budel

Op internet circuleert een filmpje van een enorme vuurwerkbom in Budel. De bom blijkt op oudejaarsdag afgestoken. De politie doet onderzoek naar de vuurwerkbom. U hoort Dionne Luiten van de politie.

  • 2402 KEER BELUISTERD
Sluit video
woensdag 2 jan 2013

Boem! Vuurwerkbom in Budel

Boem! Een enorme explosie, gevolgd door een vlammenzee en een grote rookwolk in Budel. Dit bizarre tafereel is te zien op een video die geplaatst is op Dumpert.

Bekijk de beelden hier:

Het zou gaan om een vuurwerkbom van een groepje jongeren in Budel. Ze lieten de bom waarschijnlijk op oudejaarsdag op een veldje ontploffen.

Levensgevaarlijk

Na de knal is de politie meteen gaan kijken op de plek. Er stond een grote groep jongeren, maar de politie wist niet wie er verantwoordelijk was voor de bom. De schade valt mee, maar volgens de politie was de bom levensgevaarlijk. "Veel jongeren denken toch dat het hen niet overkomt", aldus een woordvoerder van de politie. De explosie had volgens de woordvoerder op een andere plek veel meer schade kunnen maken.

De politie stelt een onderzoek in naar het incident. "We hebben wel een indruk waar we moeten zoeken", aldus een woordvoerder van de politie. Het is nog niet bekend wat er precies in de bom zat.

Door: Anna

Deel dit artikel