Grote woede in India om groepsverkrachting

Grote woede in India na een brute verkrachting. Een vrouw van 23 werd zondag in een bus verkracht en mishandeld door een groep mannen. Groepsverkrachtingen komen in India veel vaker voor, maar je hoorde er niet zo veel over. Nu wel. De daders moeten de doodstraf krijgen, vinden duizenden demonstranten.

  • DUUR: 01 MIN 13 SEC
  • 6583 KEER BEKEKEN
Sluit video
vrijdag 28 dec 2012

'Vrouwelijke' politiebureaus in India

Politievrouwen in IndiaPolitievrouwen in IndiaAFP

In de Indiase deelstaat West-Bengalen komen 65 politieposten waar alleen vrouwen werken. De premier van West-Bengalen, zelf een vrouw, hoopt dat vrouwelijke slachtoffers van geweld dan sneller aangifte doen.

Ook komen er 158 nieuwe rechtbanken in de deelstaat die zaken van vrouwelijke slachtoffers met voorrang gaan behandelen.

Geen behandeling

In India worden aangiftes van vrouwen vaak niet in behandeling genomen door de politie. Gisteren werd bekend dat een 17-jarig slachtoffer van verkrachting zelfmoord heeft gepleegd. In een afscheidsbrief schreef ze onder andere dat de politie meerdere keren weigerde om haar aangifte in behandeling te nemen.

Sinds de verkrachting van een 23-jarige studente in een bus in New Delhi is er grote opschudding in India. De vrouw werd op 16 december een uur lang door zes mannen verkracht en zwaar mishandeld in een bus. Daarna werd ze uit de rijdende bus gegooid. Ze vecht voor haar leven in een ziekenhuis in Singapore.

Door: Luuk

Deel dit artikel