vrijdag 28 dec 2012

Weer man voor metro geduwd in New York

Metro NYCMetro NYCflickr/Ed Coyle/ cc 2.0 by-nd

Voor de tweede keer in korte tijd is in New York iemand voor de metro geduwd. Ooggetuigen verklaren tegenover Amerikaanse media dat een vrouw een nietsvermoedende man voor een rijdende trein duwde. Het slachtoffer overleed ter plaatse. Eerder deze maand overleed ook al een man toen hij moedwillig voor een trein werd geduwd.

Het slachtoffer, van wie de identiteit nog onbekend is, stond rond 20.00 uur 's avonds op lijn 7 op Queens Boulevard toen de vrouw aanviel. Aanwezigen zeiden dat de vrouw de man al een tijdje in zichzelf gekeerd volgde. Een woordvoerder van de NYPD laat aan persbureau AP weten dat het leek of de man niets in de gaten had.

Na haar daad vluchtte de vrouw de drukte in. Ze wordt omschreven als een Latijns-Amerikaanse van in de twintig. De politie is nog altijd naar haar op zoek.

Foto op voorpagina

Op 3 december werd de 58-jarige Ki-Suck Han voor een metro op station Times Square geduwd. Niet lang daarna ontstond flinke ophef, omdat de dag erna een foto werd gepubliceerd op de voorpagina van New York Post kort voor de man werd aangereden. Critici zeggen dat de fotograaf te hulp had moeten schieten, in plaats van zijn camera te trekken.

Agenten arresteerden in het onderzoek naar de dood van Han al een 30-jarige zwerver. Die verklaart onschuldig te zijn en zegt dat het slachtoffer hem eerst aanviel.

Door: Jurjen

Deel dit artikel