Prison Break in IJsland lukt toch niet

Het zou zomaar een aflevering uit Prison Break kunnen zijn. Een gevangene ontsnapte vorige week uit een gevangenis in IJsland en was daarna onvindbaar.

  • DUUR: 36 SEC
  • 498 KEER BEKEKEN
Sluit video
donderdag 27 dec 2012

Ontsnapte gevangene wordt kerstcadeau

Toch niet de IJslandse Michael ScofieldToch niet de IJslandse Michael ScofieldNOS

Het zou zomaar een aflevering uit Prison Break kunnen zijn. Een gevangene ontsnapte vorige week uit een gevangenis in IJsland en was daarna onvindbaar. Maar ook aan dit verhaal is een einde gekomen. Hij zit alweer in de bak.

De 24-jarige Matthías Máni Erlingsson klom vorige week maandag over het hek van de zwaarbeveiligde gevangenis Litla-Hraun. De politie begon gelijk met een grote zoektocht, maar zonder succes. Even leek het er dan ook op dat de IJslandse Michael Scofield niet gevonden zou worden. Met een geweer, bijl, messen en een hamer op zak, klopte hij om vijf uur 's ochtends bij een boerderij aan.

Boer Sigurdur Ásólfsson en zijn dochter waren in het huis aanwezig, toen zij oog in oog stonden met Erlingsson. Maar de gevangene bleek helemaal niet zo gevaarlijk. Hieronder een interview met boer Ásólfsson:

Isoleercel

Erlingsson zit momenteel vast in een isoleercel, als straf voor zijn ontsnappingspoging. Hij werd in september veroordeeld voor poging tot doodslag.

In april dit jaar probeerde hij zijn stiefmoeder te vermoorden door haar te stikken met een kussen. Nadat die poging mislukte, keerde hij diezelfde avond weer terug om haar met een kandelaar aan te vallen.

In IJsland is een discussie begonnen over de beveiliging van gevangenissen. Die is volgens sommige IJslanders ondermaats, gezien de geslaagde ontsnapping van Erlingsson. Gisteren zei Ögmundur Jónasson, minister van Binnenlandse Zaken, dat er geen nieuwe hekken zullen worden gebouwd rond de gevangenis. Dat is te duur.

Door: Benjamin

Deel dit artikel