donderdag 27 dec 2012

Wapens in ruil voor voedsel

In Los Angeles konden wapens tegen voedsel worden geruild.In Los Angeles konden wapens tegen voedsel worden geruild.AFP

De dag na kerstmis was het zoals elk jaar weer ontzettend druk in Amerikaanse winkels. Maar niet iedereen ging shoppen: in Los Angeles stonden duizenden mensen in de rij om hun wapens in te leveren. In ruil daarvoor kregen zij cadeaubonnen voor de supermarkt.

Een pistool leverde zo'n 100 dollar op, voor grotere wapens kregen mensen al snel het dubbele. Eén man kwam aanrijden met 22 pistolen in de achterbak, dat leverde hem zo'n 1000 dollar op. In totaal werden er meer dan 1500 wapens ingeleverd.

Bekijk hier een verslag van NBC:

Actie vervroegd wegens Newtown

De inruilactie wordt normaal in mei gehouden, maar de politie besloot de inzameling te vervroegen vanwege het drama in Newtown. Al is niet iedereen die langskwam tegen wapenbezit: "Ik lever slechts één wapen in", zegt iemand in de rij tegen de Los Angeles Times, "Er lopen veel idioten rond en ze komen je huis binnen als je slaapt. Je moet jezelf beschermen."

Eerder leverde in San Francisco al veel mensen hun wapens in. Daar kreeg je 200 dollar per wapen.

Na de dramatische gebeurtenissen in Newtown ontstond er in Amerika weer veel discussie over het bezit van wapens. Veel mensen leveren hun wapens dus in, maar tegelijkertijd kunnen de winkels de vraag naar wapens nauwelijks aan.

Wapens in te ruilen voor wapens

Ook in Mexico-stad kunnen inwoners hun vuurwapens inleveren. In ruil daarvoor krijgen ze, afhankelijk van het kaliber wapen, fietsen, laptops of tablets. Dat meldt De Volkskrant. Daar is de inruilactie ook niet voor niets deze week: Mexicanen schieten tijdens de feestdagen vaak een aantal kogels in de lucht.

Door: Anna

Deel dit artikel