Wapendebat VS in 60 seconden

Beroemdheden in Amerika mengen zich in de discussie over wapenbezit. Het debat wordt fel gevoerd na de schietpartij in Newtown. Na Obama, de wapenlobby, laat nu dus ook Hollywood van zich horen.

  • DUUR: 58 SEC
  • 1918 KEER BEKEKEN
Sluit video
zaterdag 22 dec 2012

Sterren eisen strengere wapenwet

Beyoncé Knowles, John Legend, Cameron Diaz en andere sterren willen dat er snel een plan komt om drama's zoals in Newtown te voorkomen. In een YouTube-filmpje roepen ze de politiek op om actie te ondernemen.

De sterren noemen eerdere schietpartijen in het filmpje, zoals die op Virginia Tech en Aurora en zeggen dat het genoeg is geweest.

Het filmpje is gemaakt voor Demand A Plan, een campagne die gesteund wordt door meer dan 750 burgemeesters. Demand A Plan wil bijvoorbeeld wetgeving die het moeilijker maakt om vuurwapens te kopen en wapens met grote magazijnen te verbieden.

Kritiek

Gisteren riep de wapenlobbyorganisatie NRA op om gewapende beveiligers in scholen rond te laten lopen. "De enige manier om een bad guy met een wapen te stoppen is een good guy met een wapen", aldus Wayne LaPierre, vicepresident van de NRA. De toespraak zorgde voor veel kritiek, zowel van Republikeinen als van Democraten.

Gisteren was het weer raak: een man in Pennsylvania schoot drie mensen dood voordat de politie hem kon neerschieten. Juist op dat moment werd op veel plaatsen in de Verenigde Staten de schietpartij op de school in Newtown herdacht.

Door: Luuk

Deel dit artikel