Het Grote Einde Van De Wereld

Nog een paar uur en dan vergaat de wereld. Tenminste dan houdt de Maya-kalender op en sommige mensen denken dat het daarom over is met de mensheid. Er zijn mensen die het heel serieus nemen, en bijvoorbeeld water en medicijnen inkopen in speciale doomsday-winkels in Amerika. Anderen nemen het met een korreltje zout. Je hoort verslaggever Martijn van der Zande.

  • 11985 KEER BELUISTERD
Sluit video
Een positieve kijk op het aflopen van de Maya-kalender

Morgen is de dag dat de Maya-kalender eindigt en de wereld dus vergaat. Volgens sommigen. Want er zijn ook Maya-aanhangers die niet zo somber zijn en juist kansen zien om van de aarde een paradijs te maken.

  • DUUR: 01 MIN 31 SEC
  • 5275 KEER BEKEKEN
Sluit video
donderdag 20 dec 2012

It's the Final Countdown!

Het Grote Einde van de Wereld: morgen is het zover. De een neemt het allemaal heel serieus, de ander vraagt zich af waar iedereen zich zo druk over maakt. De counter hieronder telt af naar 12.12 uur morgenmiddag Nederlandse tijd.

Over de hele wereld bereiden mensen zich voor op de dag dat de Maya-kalender eindigt. Enkele overlevingsstrategiën vind je hier en verslaggever Martijn van der Zande vertelt rechts van dit artikel wat er op allerlei plekken op de wereld gebeurt. In Nieuw-Zeeland is het overigens al 21 december, en is daar is in ieder geval nog niks gebeurd.

Filmisch einde

Er zijn oneindig veel manieren te bedenken hoe het einde van de wereld eruitziet. In deze compilatie zie je 38 einde-van-de-wereldfilms in 3 minuten. Grote kans dat áls de wereld vergaat, er al een film over gemaakt is over de manier waarop.

Zonnewende

Er zijn meer opties dan alleen maar geloven dat de wereld morgen wel of niet vergaat. Willem uit het Groningse Wiersum denkt dat alleen de huidige realiteit zal vergaan en de wereld simpelweg zal veranderen. Hij leeft samen met 6 anderen in een gekraakte steenfabriek. Zij geloven dat er morgen een zonnewende plaatsvindt. Daarna wordt de realiteit langzaam weer positiever. Wat Willem precies voor ogen heeft, zie je in de reportage hiernaast.

Deel dit artikel