dinsdag 18 dec 2012

Metropole Orkest blijft bestaan

Metropole orkestMetropole orkestYouTube

Goed nieuws voor het Metropole Orkest: het kabinet is toch bereid extra geld in het orkest te steken, waardoor het zeker tot 2017 kan blijven bestaan.

Eerder wilde het kabinet geen geld meer uittrekken voor het orkest. De Tweede Kamer zou vandaag definitief beslissen over de toekomst, maar die beslissing werd uitgesteld om op het laatste moment toch nog tot een oplossing te komen. Dat is nu dus gelukt: VVD en PvdA geven eenmalig 7 miljoen euro aan het orkest.

De orkestleden hielden vandaag een muzikaal protest in perscentrum Nieuwspoort. De aanwezige Kamerleden kregen ruim 35.000 handtekeningen van mensen die willen dat het Metropole Orkest blijft bestaan.

Tweetphony

Eerder maakte NOS op 3 een reportage over een andere protestactie van het Metropole Orkest: de Tweetphony. Mensen konden via een virtuele piano zelf een kort muziekstuk van 140 tekens componeren, waarvan er een aantal door het orkest gespeeld werden:

Het Metropole Orkest was al een bedrag van 9 miljoen euro toegezegd. Na 2017 kan het orkest een aanvraag doen voor een cultuursubsidie, net als andere orkesten.

Door: Anna

Deel dit artikel