Nieuwe snufjes bij Serious Request

De sluiting van het Glazen Huis is ook een spannend moment voor de veiligheidsregio Twente. Die gebruiken Serious Request om flink te experimenteren met nieuwe technische middelen. Onze verslaggever mocht even kijken in het zenuwcentrum.

  • 262 KEER BELUISTERD
Sluit video
dinsdag 18 dec 2012

Glazen Huis dicht, Serious Request begonnen

Opbouw van het Glazen Huis in EnschedeOpbouw van het Glazen Huis in EnschedeANP Kippa

Het Glazen Huis op de Oude Markt in Enschede is gesloten. Dat betekent dat 3FM Serious Request is begonnen. Zes dagen lang maken DJ´s Giel Beelen, Michiel Veenstra en Gerard Ekdom radio om geld op te halen voor de strijd tegen babysterfte. Tijdens hun verblijf zullen ze niets te eten.

De gebeurtenissen in het Glazen Huis zijn te volgen via de livestream van 3FM. Twitter mee via hashtag #SR2012.

Bekijk hier foto's van de laatste voorbereidingen:

Jaarlijks overlijden 5,5 miljoen baby's

Volgens gegevens van het Rode Kruis overlijden er jaarlijks 5,5 miljoen baby's door gebrek aan medische zorg. Volgens de organisatie ontbreekt het in ontwikkelingslanden vaak aan goede medische zorg en begeleiding. Het Rode Kruis wil de babysterfte terugdringen door onder meer voorlichting te geven en verloskundigen op te leiden.

Het is de negende keer dat Serious Request wordt gehouden. Tijdens de eerste editie in 2004 werd er 900.000 euro opgehaald. Vorig jaar, toen er geld werd ingezameld voor steun aan moeders in oorlogsgebieden, was dat 8,6 miljoen euro.

Help ook mee!

Wil jij ook bijdragen aan Serious Request 2012? Bekijk op de website van 3FM Serious Request hoe je dat allemaal kan doen. Ook NOS op 3 is in Enschede en helpt mee geld in te zamelen voor de strijd tegen de babysterfte. Daarover lees je hier meer.

Deel dit artikel