dinsdag 18 dec 2012

Horrorfile Oekraïne: 1800 auto's vast met -28

File in OekraïneFile in OekraïneANP

Slecht nieuws voor de Oekraïners die al drie dagen in de file staan in het westen van het land: de extreme kou en sneeuwstormen zijn voorlopig nog niet voorbij. Bijna 2000 automobilisten staan vast in een 20 kilometerlange file en er ligt al 3 meter sneeuw. Inmiddels zijn er in 3 weken tijd al 37 doden gevallen door de extreme kou. De verwachting voor deze week: -28 graden.

Het Oost-Europese land kreeg zondag plotseling te maken met een enorme sneeuwstorm. Auto's kwamen vast te staan en sindsdien slapen automobilisten in hun auto. Maar de benzine raakt langzamerhand op dus ze kunnen zich straks niet meer warm houden met de verwarming. Tot nu toe zijn er al 190 automobilisten naar het ziekenhuis gebracht die onderkoeld zijn.

De overheid heeft nu de bevolking opgeroepen de automobilisten te helpen. Er zijn 18.000 mensen, waaronder het leger, ingeschakeld om de wegen weer vrij te maken. Gisteren waren sommige wegen weer wat toegankelijker voor kleine auto's.

Bevallen

Er is niet alleen slecht nieuws: in de file zijn ook 3 baby's geboren. Precies tijdens de sneeuwstorm beviel een vrouw in haar auto. Hulpdiensten moesten de auto uitgraven om moeder en kind naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis te kunnen brengen. Ook stond er een ambulance in de file met een zwangere vrouw erin die net onderweg was naar het ziekenhuis. Zij beviel van een tweeling. Met de vrouwen en hun baby's gaat het goed.

Door: Esther

Deel dit artikel