Glazen Huis in Enschede klaar voor Serious Request

Er worden koekjes verkocht, estafette-acties gelopen en spaarpotten omgekeerd. Deze week houdt 3FM weer een Serious Request-actie. Voor het goede doel, dit jaar het tegengaan van babysterfte, worden verzoeknummers gedraaid. In Enschede proberen drie radio-dj's het recordbedrag van 8,6 miljoen euro van vorig jaar te verbreken. Morgen beginnen ze pas, toch worden overal al acties gehouden.

  • DUUR: 01 MIN 53 SEC
  • 7066 KEER BEKEKEN
Sluit video
maandag 17 dec 2012

Gebalde vuist voor Servische baby's

Beeld uit reclamecampagne Bitka za Bebe.Beeld uit reclamecampagne Bitka za Bebe.Screenshot youtube / ArtvarkTV

Het Glazen Huis in Enschede is af; morgen begint Serious Request 2012. Rond 21.00 uur sluiten de deuren en gaan dj's Gerard Ekdom, Michiel Veenstra en Giel Beelen, zonder iets te eten, een week lang radio maken.

Niet alleen in Nederland wordt geld ingezameld om babysterfte tegen te gaan. In Servië vindt Bitka za Bebe plaats, ''de strijd voor baby's''. De campagne is een succes: in heel Servië was de gebalde vuist van de baby's te zien:

Couveuses in slechte staat

Couveuses zijn in Servië vaak 40 jaar oud en in slechte staat. B92, de humanitaire organisatie die de campagne organiseert, wil daarom geld ophalen voor honderd couveuses. Bitka za Bebe blijkt veel succesvoller: het zijn er inmiddels al ruim 200.

Ook tennisser Novak Djokovic deed mee aan de campagne. Hij speelde mee met een partijtje voetbal om geld bij elkaar te krijgen.

'Baby's zijn het leven'

Servië kampt, zoals wel meer landen, met een dalend geboortecijfer en een bevolking die steeds ouder wordt. Begin dit jaar riep de toenmalige Servische president Boris Tadic de bevolking op meer kinderen te krijgen: "Ik hoop dat niet alleen dit jaar het jaar van de baby's is, maar dat elk jaar het jaar van de baby's wordt. Want baby's zijn het beste wat je in het leven kan overkomen. Baby's zijn, simpel gezegd, het leven zelf."

Door: Anna

Deel dit artikel