maandag 17 dec 2012

Nieuwe app: 'handsfree' naar de wc

Het toilet van LixilHet toilet van LixilLixil

Vind jij het ook altijd zo vies om de toiletbril met je handen aan te raken? Een Japans bedrijf heeft misschien de oplossing: een app die het mogelijk maakt om het kleinste kamertje in huis te besturen.

Je hebt je handen alleen nodig voor je telefoon.De wcbril omhoog of omlaag doen kan vervolgens met de app via een bluetoothverbinding vanaf een afstand geregeld worden. Je toilet is nog verder te pimpen; zo kan je zelf kiezen welke muziek je tijdens je bezoek uit de toiletspeakers wilt horen en de toiletbril voorverwarmen.

Bekijk hier een filmpje van Mashable met een uitleg:

De app houdt zelfs een heus plas- en poepdagboek bij: een kleine 'poepmascotte' vertelt hoe vaak je het toilet hebt bezocht en wat voor hoeveelheden je per dag produceert.

Bizarre toiletten

De Japanners hebben een naam hoog te houden wat betreft bizarre toiletten. Zo maakte een bedrijf eerder deze rondrijdende wc, die rijdt op biogas uit menselijke poep.

Interesse in het hands-free toilet? Het is wel een duur grapje....het kost je bijna 3500 euro en is pas in het voorjaar van 2013 verkrijgbaar, in Japan. De app is er voorlopig alleen voor Android-toestellen.

Door: Anna

Deel dit artikel