maandag 17 dec 2012

Fransen steunen homohuwelijk en masse

Pro-homohuwelijkballonnen in FrankrijkPro-homohuwelijkballonnen in FrankrijkANP

Tienduizenden Fransen zijn gisteren de straat opgegaan om hun waardering voor hun regering te laten blijken. Die heeft namelijk het plan om het huwelijk open te stellen voor homoseksuelen. En dat zien ze in de buurt van Place de la Bastille in Parijs wel zitten.

Volgens de organisatie van de steunbetuiging waren wel 150.000 mensen op de been, de politie vindt dat wat overdreven en schat de opkomst op ongeveer 60.000. Reden voor de organisatie om opnieuw de straten op te gaan en wel op 27 januari. Dat is twee dagen voor de regering begint aan het maken van de nieuwe wet.

Foto's

Niet alleen in de Franse hoofdstad gingen mensen de straten op. Ook in Toulouse waren duizenden mensen op de been om hun steun te betuigen voor het homohuwelijk. Daarnaast streden ze ook voor gelijke rechten voor wie dan ook en protesteerden ze tegen homohaat.

Het is nog niet zo lang geleden dat in Toulouse gereld werd tijdens een betoging van mensen tegen het homohuwelijk. Tegenstanders hebben voor januari ook een demonstratie aangekondigd.

Door: Jurjen

Deel dit artikel