VS: bezorgde ouders halen hun kinderen op

Rond de school in het Amerikaanse Newtown wemelt het van de politie. Bezorgde ouders halen hun kinderen op. "Ik heb geen woorden om te beschrijven hoe het voelt als je hoort dat je kind groot gevaar loopt en je kunt niks doen", zegt een vader. (Engels gesproken, geen vertaling)

  • DUUR: 02 MIN 32 SEC
  • 17246 KEER BEKEKEN
Sluit video
Eerste persconferentie schietpartij Newtown

In Newtown, in de Amerikaanse staat Connecticut is een schietpartij geweest op een basisschool. Op een eerste persconferentie werd nog geen aantal doden meegedeeld.

  • DUUR: 04 MIN 00 SEC
  • 29459 KEER BEKEKEN
Sluit video
vrijdag 14 dec 2012

Schietpartij op basisschool in VS

'Do not cross''Do not cross'AFP

Zevenentwintig. Dat is het aantal doden dat is gevallen bij een schietpartij op een basisschool in de Amerikaanse staat Connecticut. Bij de slachtoffers zitten 20 kinderen. Daarnaast zouden er gewonden zijn.

De Amerikaanse president Obama gaf een paar uur na het incident een persconferentie, waarbij duidelijk te zien was dat hij aangedaan was door de gebeurtenissen:

Honderd schoten

De schietpartij vond plaats op een school in Newton, aan het begin van de ochtend, toen de school pas net was begonnen. Getuigen in de school hebben meer dan honderd schoten gehoord.

Toen de politie een melding kreeg rukte die massaal uit. Bij de school gingen ze de lokalen af om de kinderen en leraren naar buiten te brengen. Agenten troffen veel slachtoffers aan. Ook het lichaam van de schutter zelf werd gevonden.

Onduidelijkheid

Volgens Amerikaanse media zou de moeder van de dader op de school werken. Zij zou ook zijn vermoord en volgens media zijn onder de slachtoffers kinderen uit haar klas.

Naast in de school, werd er ook op een andere plaats een slachtoffer gevonden. Dat was waarschijnlijk het huis van de dader en volgens Amerikaanse media zou het lichaam daar van de vader van de dader zijn.

Veel blijft onduidelijk en Amerikaanse media verspreiden ook veel onbevestigde geruchten. Ze linkten onder meer naar het Facebook-profiel van iemand die de dader niet bleek te zijn.

Door: Elger

Deel dit artikel