vrijdag 14 dec 2012

EenVandaag Jongerenpanel: Samsom politicus van het jaar

Diederik SamsomDiederik SamsomNOS

Diederik Samsom heeft het het afgelopen jaar van alle politici het beste gedaan. Dat vinden jongeren tenminste. EenVandaag vroeg zijn Jongerenpanel wie ze de beste politicus van 2012 vonden en 26 procent koos voor de PvdA-leider. De jongeren roemen vinden hem "eerlijk" en "bertrouwbaar", ook spreekt hij "duidelijke taal".

Samsom is blij, maar ziet het ook als een uitdaging. "Als politicus van het jaar wordt je het jaar erna pas echt getest." De winnaar van vorig jaar, Emile roemer staat dit jaar op de vierde plek. Premier Rutte zelfs op de zevende. Jan Kees de Jager (2e) en Alexander Pechtold (3e) deden het beter.

sitestat

Opkomen voor jongeren

Dat Samsom dit jaar de prijs wint, betekent niet dat jongeren blij zijn met de PvdA. Slechts 5 procent van de jongeren koos voor de PvdA als dé partij die opkwam voor het belang van jongeren. Eenderde van de deelnemers voelde zich het beste vertegenwoordigd door D66. Maar ook die doen het onder de streep niet heel goed, want driekwart van de ondervraagden vindt dat de politiek in algemeen weinig doet voor jongeren.

EenVandaag vroeg ook nog naar het vertrouwen dat ze hebben in de stabiliteit van dit kabinet en dat blijkt laag. Meer dan de helft, 56 procent, van de het panel denkt dat Rutte II de vier jaar niet vol maakt.

Door: Elger

Deel dit artikel