vrijdag 14 dec 2012

45.500 dollar voor achternaam Headsets.com

Jason Headsets.comJason Headsets.comscreenshot

Jason Sadler (30) uit Florida heet nu Jason Headsets.com. Dat is niet zomaar een naamsverandering, maar de uitkomst van een veiling. Jasons ouders gingen scheiden en daarom wilde hij van de achternaam van zijn vader af. Maar welke naam dan? Die liet hij door anderen bepalen met een veiling.

De veiling sloot gisteren. Degene die het winnende bod uitbracht moest zich wel aan bepaalde voorwaarden houden, zo mocht het bijvoordbeeld niet iets religieus zijn of kwetsend. Het werd dus Headsets.com (of HeadsetsDotCom), voor maar liefst 45.500 dollar.

Zijn naam verandert officieel op 1 januari 2013 en hij zal hem een jaar dragen. Op zijn site word je nu al direct doorgelinkt naar het bedrijf achter de naam. Zelf ziet hij geen probleem: "Ik maak een jaar lang reclame voor ze en dan verkoop ik de naam misschien weer, of ik neem een andere".

Jason heeft wel eerder op gekke manieren zijn geld verdiend. Zo zat hij ook achter iwearyourshirt.com, waarvoor hij inderdaad een dag lang een T-shirt met reclame droeg. Hij verdiende daar in een jaar 66.000 dollar mee en het bedrijfje bestaat nog steeds.

Door: Helen

Deel dit artikel