Geschokte reacties op zelfmoord Fleur

Geschokte reacties op het bericht dat scholier Fleur zelfmoord heeft gepleegd. Scholengemeenschap AOC Terra in Meppel gaat er onderzoek naar doen. De leerling van 15 sprong dinsdag voor een trein, mogelijk omdat ze werd gepest.

  • DUUR: 01 MIN 01 SEC
  • 4768 KEER BEKEKEN
Sluit video
'Wanneer moet je de grens trekken'

Boudewijn Mayeur is digitaal wijkagent bij de Politie Limburg. Hij zegt dat pesten nu niet strafbaar is: "als je nu aangifte komt doen van pesten dan kan de politie niets doen, omdat nergens staat wat pesten precies is."

  • DUUR: 01 MIN 14 SEC
  • 2044 KEER BEKEKEN
Sluit video
donderdag 13 dec 2012

School onderzoekt zelfmoord meisje

Vmbo-school AOC Terra in Meppel gaat onderzoek doen naar de zelfmoord van een van hun leerlingen. Het meisje van 15 uit Staphorst sprong dinsdag voor de ogen van enkele klasgenoten voor de trein.

Ze zou in haar afscheidsbrief hebben geschreven dat ze op school werd gepest. De Stentor meldt dat ze in de brief de pesters bij naam zou hebben genoemd. AOC Terra gaat nu onderzoek of het meisje inderdaad werd gepest.

Of het meisje zelfmoord pleegde vanwege pesten is dus nog niet zeker. Maar zeker is wel dat ze bijna 3 jaar geleden tot 'Dichter van het Jaar' verkozen werd op het Meppeler Poëziefestival, met een gedicht over pesten op de basisschool:

ik had er genoeg van
het zat me tot hier
nu ben ik daar weg
met heel veel plezier
diep van binnen ben ik bang
want straks herhaalt het zich weer
dan voel ik die pijn weer
en dat wil ik nooit meer

Tim Ribberink

Op de school is een herdenkingsruimte gemaakt. Vorige maand pleegde de 20-jarige Tim Ribberink zelfmoord, omdat hij gepest werd. Een rouwadvertentie voor Ribberink ging viral. Z'n ouders hadden zijn afscheidsbrief in de advertentie gezet. "Lieve pap en mam, Ik ben mijn hele leven bespot, getreiterd, gepest en buitengesloten. Jullie zijn fantastisch. Ik hoop dat jullie niet boos zijn. Tot weerziens, Tim."

Vorige maand vroegen we aan digitaal wijkagent Boudewijn Mayeur hoe het zit met pesten en of dat strafbaar is. Zijn verhaal hoor je hiernaast.

Door: Helen

Deel dit artikel