dinsdag 11 dec 2012

Ook Lady Gaga schuldig aan 'homopropaganda' Rusland

Lady GagaLady GagaBayerNYC/Flickr/Creative Commons 2.0/by-nc

Laat het haar niet horen, maar Lady Gaga volgt in Madonna's voetsporen: ze wordt beschuldigd van homopropaganda tijdens haar concert in St. Petersburg zondag. Een partijlid van Poetin gaat een aanklacht indienen tegen de zangeres.

"Ze riep onder meer 12-jarigen op om de homoseksuele gemeenschap te steunen", zei Vitaly Milonov van Verenigd Rusland. Vóór het concert probeerde hij jongeren onder de 18 te verbieden erheen te gaan, maar dat mislukte.

St. Petersburg is een van de drie Russische steden waar het sinds dit jaar strafbaar is om minderjarigen informatie te geven over homoseksualiteit. De partij van Milonov zit achter de wet. Onder de noemer 'homoseksuele propaganda' kan de boete bij overtreding van de wet oplopen tot zo'n 150.000 dollar.

Thank you

Woensdag treedt Gaga in Moskou op. De popdiva bedankte premier Medvedev dit weekend nog, omdat hij zich uitsprak tegen de regionale wetgeving over homopropaganda. "Thank You Prime Minister Medvedev for not standing by your party's anti gay propaganda law & instead supporting my show+fans all over Russia", twitterde ze zaterdag. Volgende week stemt het parlement in Rusland over landelijke antipropagandawetgeving.

Madonna

Eerder werd Madonna door Russische activisten zelfs voor miljoenen aangeklaagd omdat ze tijdens een optreden in St. Petersburg homoseksualiteit gepromoot zou hebben. Die aanklacht heeft de rechtbank later laten vallen.

Door: Helen

Deel dit artikel