maandag 10 dec 2012

Deze kerst: The Queen in 3D

Koningin Elizabeth tijdens de kersttoespraak in 2011Koningin Elizabeth tijdens de kersttoespraak in 2011EPA

De Queen komt naar je toe deze kerst, als je tenminste een 3D-bril hebt. Queen Elizabeth (86) houdt haar kersttoespraak dit jaar namelijk in 3D. Dat melden verschillende Britse media.

Een unicum, want de Britse koningin is, afgezien van een kunstproject, nooit eerder in 3D te zien geweest. Vorig jaar wilde Sky News de bruiloft van prins William en Kate in 3D uitzenden, maar daar stak William een stokje voor omdat de doelgroep "relatief klein" was. Zijn oma denkt daar blijkbaar anders over, want vrijdag heeft Elizabeth de kersttoespraak volgens het nieuwe format opgenomen.

Producent BskyB wilde er niets over kwijt, behalve dat de kersttoespraak is opgenomen. BBC en ITV zenden het uit. Voor de complete ervaring heb je niet alleen een 3D-bril nodig, maar ook een 3D-tv en een setup-box.

YouTube

Elizabeth blijft sowieso niet achter als het gaat om nieuwe technologie. Sinds 2007 al is haar kersttoespraak ook op YouTube te zien. En Buckingham Palace heeft sinds 2009 een eigen Twitteraccount (niet te verwarren met @Queen_UK) en Facebook.

The Queen's Christmas Message is op Eerste Kerstdag in de namiddag op tv. Koningin Beatrix is eerder op de dag te zien op Nederland 1. Voorzover bekend gewoon in 2D.

Hier de 'ouderwetse' toespraak van vorig jaar:


Door: Helen

Deel dit artikel