"Messi blijft maar doorgaan met records"

Edwin Winkels over het recordaantal doelpunten van Lionel Messi per kalenderjaar. Met 86 stuks passeerde hij de 85 van de Duitser Gerd Müller.

  • 1143 KEER BELUISTERD
Sluit video
maandag 10 dec 2012

'Wonderkind' Messi pakt record van Müller af

Lionel MessiLionel MessiANP

Het is hem gelukt. Lionel Messi maakte gisteren zijn 85ste en 86ste goal van 2012 in de wedstrijd tegen Real Betis. Daarmee heeft hij het record van Gerd Müller gebroken, die in 1972 maar liefst 85 goals maakte. Müllers record heeft veertig jaar stand gehouden.

Gisteren won FC Barcelona in Spanje met 2-1 tegen Real Betis. Het mogelijk verbreken van het record gaf de 25-jarige voetballer blijkbaar weinig stress, want hij had na 25 minuten al twee ballen in het net van de tegenstander gepoeierd.

Het leek nog even spannend te worden want Lionel ging woensdag in de wedstrijd tegen Benfica met een brandcard van het veld. Gevreesd werd dat hij ernstig geblesseerd was, maar gelukkig voor hem bleek het allemaal wel mee te vallen.

Bekijk hieronder een overzicht van Messi en Müller.

Records

Messi heeft nog veel meer records op zijn naam staan. Zo was hij de jongste debutant ooit die het veld opmocht voor FC Barcelona. Hij was toen 16 jaar, 4 maanden en 23 dagen oud. Ook is hij de eerste speler die vier keer op rij topscoorder werd in de Champions League en heeft hij met 192 goals de meeste competitiegoals gemaakt voor FC Barcelona.

Door: Maarten

Deel dit artikel