maandag 3 dec 2012

Glazen Huis ook in Zuid-Korea

Serious Request SeoulSerious Request SeoulScreenshot SR Korea

Over twee weken start Serious Request 2012 in Nederland, maar afgelopen weekend stond het Glazen Huis voor het eerst in Seoul, Zuid-Korea. Dat was meteen een groot succes; in drie dagen is ongeveer 300.000 euro opgehaald voor het Rode Kruis.

Vorige maand lieten de organisatoren weten dat ze het Glazen Huis wilden neerzetten. Omdat er niet veel tijd meer was kregen de Koreanen zoveel mogelijk informatie uit Nederland om de actie een succes te maken. Zo kregen ze bijvoorbeeld een compilatie-dvd van Serious Request. "Ze hebben er het beste van gemaakt met de gegevens die ze hadden", zegt Wilbert Mutsaers, de zendermanager van 3FM.

Ondanks de tijd is de eerste editie meteen een succes want er is een bedrag van 411.634.460 won opgehaald (ongeveer drie ton). "Een prachtig bedrag!", zegt Wilbert.

Ook qua media-aandacht was de actie een groot succes.


De actie was volledig Koreaans, behalve de naam. Mocht je je afvragen hoe je 3FM schrijft in het Koreaans, bekijk dan de poster hieronder maar eens.


Het is voor het eerst dat het Glazen Huis in Azië staat. Daarnaast staat hij ook elk jaar in Zwitserland, Zweden en Kenia. Mogelijk komen daar vanaf volgend jaar ook Rusland en Thailand bij. België deed vorig jaar voor de laatste keer mee met de actie.

Veilen voor 3FM

Vanaf vandaag start de veiling van Serious Request Nederland. Daar kan je bieden op gesigneerde spullen van artiesten, persoonlijke bezittingen van de 3FM-dj's, VIP-tickets en nog veel meer. Je kan zelfs bieden op een huiskamerconcert van The Opposites en Kensington. De veiling is tot en met 31 december 12.00 open.

Door: Maarten

Deel dit artikel