zondag 2 dec 2012

John McAfee opgepakt?

Facebook-pagina van John McAfeeFacebook-pagina van John McAfeeAFP

Het laatste bericht op de blog van John McAfee: hij is gepakt. De voormalige antivirussoftware-maker zou op de grens van Belize met Mexico aangehouden zijn. Meer informatie is er niet, maar "volgt zo snel mogelijk".

McAfee, die de blog oprichtte om zich naar eigen zeggen te kunnen verweren tegen "allerlei verhalen in de media", zei eerder al dat een vriend de blog zou bijhouden als hij het zelf niet meer zou kunnen - doordat hij bijvoorbeeld opgepakt zou zijn.

Maar bronnen op Belize weten weer van andere bronnen dat het niet waar is: iemand op de Amerikaanse ambassade op Belize zou van mensen die McAfee weten dat hij nog op de vlucht is. En een politiewoordvoerder zou helemaal van niks weten. Ook de burgemeester van San Pedro op Belize ontkent het verhaal.

Watch More News Videos at ABC | 2012 Presidential Election | Entertainment & Celebrity News

Moord

De politie wil McAfee spreken over zijn buurman Gregory Faull, die vorige maand dood in zijn huis werd gevonden. Het botert niet zo tussen de twee mannen. Volgens de politie is de antivirussoftware-maker geen verdachte, maar McAfee is er wél meteen vandoor gegaan. Hij ontkent dat hij iets met de moord te maken heeft.

Maar het lijkt erop dat we weer terug bij af zijn: niemand weet waar McAfee is.

Door: Helen

Deel dit artikel