NOS NieuwsAangepast

Ruim 2 ton voor Dance4life

Dansen tegen hiv en aids: dat kon gisteren weer tijdens het evenement Dance4life in de Rotterdamse Ahoy. Het feest leverde ruim 2 ton op. Gisteren was het ook Wereld Aids Dag.

Niet iedereen kon zomaar naar het evenement. Alleen scholieren die de afgelopen tijd met een eigen actie geld hadden ingezameld voor het goede doel waren welkom. Dat waren ongeveer 15.000 leerlingen van 25 middelbare scholen; ze haalden in totaal 135.886 euro op. Kledingmerk G-star deed ook nog een duit in het zakje: 80.000 euro. Al het geld gaat naar een jongerenproject van STOP AIDS NOW! in Nigeria.

17 andere landen

Niet alleen in Nederland werd het evenement gehouden. In 17 andere landen dansten tienduizenden jongeren om aandacht te vragen voor een wereld zonder hiv. In Rotterdam konden jongeren dansen tijdens optredens van onder andere Gers Pardoel, Don Diablo, Esmee Denters en Nielson.

NOS op 3-presentator Mustafa was er gisteren ook. En interviewde een aantal interessante gasten, onder wie een Nederlands meisje dat al vanaf haar 16e hiv-positief is. Bekijk hier de uitzending.

Door: Esther

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl