VN verhoogt status van de Palestijnen

In New York heeft de VN Palestina de status toegekend van 'staat die geen lid is'. 138 van de 193 bij de Verenigde Naties aangesloten landen stemden vanavond in met de aanvraag.

  • DUUR: 01 MIN 00 SEC
  • 9056 KEER BEKEKEN
Sluit video
Feest in Palestijnse gebieden

De Palestijnen hebben een hogere status gekregen binnen de Verenigde Naties. Vannacht stemde bijna driekwart van de VN-landen voor. Feest in de Palestijns gebieden dus.

  • 143 KEER BELUISTERD
Sluit video
vrijdag 30 nov 2012

VN: een verschrikkelijke typfout

Tweet van Nancy GrovesTweet van Nancy GrovesTwitter

"Sorry allemaal, een verschrikkelijke typfout van mij. Ging een vergadering in voordat ik erachter kwam." Een tweet van VN-woordvoerder Nancy Groves die haar excuses aanbiedt na een blunder op Twitter.

Een paar uur voor de VN tijdens de Algemene Vergadering gaat stemmen voor statusverhoging over het Palestijnse verzoek, twittert Nancy Groves: "Ban Ki-moon benadrukt de noodzaak voor een 1-staatoplossing." Een kleine typfout van haar, want ze bedoelde een 2-statenoplossing.

Niet bereikbaar

Direct nadat Groves de tweet verstuurt, gaat ze een vergadering in en is ze niet meer bereikbaar. De fout valt al snel op, omdat het VN-Twitteraccount ruim 1,1 miljoen volgers heeft. Na een half uurtje ontdekt Groves de fout en past ze meteen de tweet aan. Ook biedt ze haar excuses aan.

Gisteravond laat kende de VN Palestina de status toe van 'staat die geen lid is'. Bijna driekwart van de VN landen stemde in met de Palestijnse aanvraag. De statusverhoging zorgde voor grote vreugde in Palestina. Rechts een audiofragment over het feest in Palestina.

Door: Esther

Deel dit artikel