donderdag 29 nov 2012

300.000 likes voor New Yorkse agent

Agent helpt blootvoetse daklozeAgent helpt blootvoetse daklozeJennifer Foster /NYPD / Facebook

Een goede daad kan je zomaar internationale bekendheid opleveren, weet een politieagent van het New York Police Department nu ook. Een foto van de agent die een dakloze helpt, ging viral.

Sinds maandag is de afbeelding al 1,6 miljoen keer bekeken, meer dan 300.000 keer geliked en bijna 70.000 keer gedeeld. Ook lieten tot nu toe 19.000 mensen een reactie achter.

Laarzen kopen

Jennifer Foster bracht midden november een bezoekje aan Times Square, toen een blootvoetse dakloze om kleingeld vroeg. Op dat moment zag ze een politieagent naar de man toelopen. "Ik heb deze laarzen voor je", zei de agent. "Laat me je helpen ze aan te trekken." De agent knielde en deed de dakloze zijn nieuwe sokken en schoenen aan.

Foster maakte een foto van het tafereel en stuurde de afbeelding naar de New Yorkse politie. In de begeleidende tekst schrijft ze: "De agent verwachtte niets terug en had geen idee dat ik stond te kijken. Ik ben nog nooit van mijn leven zo onder de indruk geweest."

Agent is bekend

Blijkbaar is ze niet de enige. De New Yorkse politie postte de foto maandag op de Facebookpagina van de NYPD en sindsdien is het een hit op internet. Foster wist niet wie de agent was, maar de New York Times is er inmiddels achter.

De agent in kwestie, Lawrence Deprimo, is verrast door de aandacht. "Het was echt ijskoud en ik zag de blaren op de voeten van de man. Zelf had ik twee paar sokken aan en ik had nog steeds koude voeten", zegt agent Deprimo. De aankoopbon van de schoenen bewaarde hij. Naar eigen zeggen "om me eraan te herinneren dat sommige mensen het echt slechter hebben".

Door: Suse

Deel dit artikel