Dag van rouw in Bangladesh

Door de brand in de textielfabriek in Bangladesh is het debat weer opgelaaid over de werkomstandigheden in zulke landen. Zo heeft de Amerikaanse winkelketen Wal-Mart al gezegd geen kleding meer te willen van de fabriek. Bij de brand kwamen meer dan 100 mensen om. Ze werden vandaag begraven.

  • DUUR: 01 MIN 35 SEC
  • 487 KEER BEKEKEN
Sluit video
dinsdag 27 nov 2012

Bangladesh in brand: weg met onveilige kledingfabrieken

Brand in kledingfabriek BangladeshBrand in kledingfabriek BangladeshAFP

Woedende fabrieksarbeiders in Bangladesh: ze protesteren tegen de werkomstandigheden in kledingfabrieken. Zaterdag kwamen 112 mensen om bij een brand in een kledingfabriek en gisteren was er weer een brand. De nabestaanden willen een schadevergoeding voor families die iemand zijn verloren, voor de zeker 150 gewonden en zorg voor werknemers die door de brand gehandicapt zijn geworden.

Duizenden werknemers uit de kledingindustrie gingen gisteren de straat op. Ze willen dat fabrieken zich aan de veiligheidsvoorschriften houden, want dat doen ze nu niet. Zo was er in de fabriek die zaterdag in brand stond geen nooduitgang. Ook is het met de elektriciteit over het algemeen slecht gesteld en zijn de werkplaatsen overvol.


Bangladesh

Geen misselijke kledingproductie dus in Bangladesh. De Amerikaanse keten Wal-Mart zegt vandaag dat het geen kleding meer uit de fabrieken wil en de topman van C&A gaat naar het land om informatie te verzamelen.

Vandaag is er een dag van nationale rouw in Bangladesh.

Door: Liselotte en Helen

Deel dit artikel